Kundig in Voeding Kundig in Voeding

Wie ben ik

Ingeborg

Ik ben Ingeborg van Leeuwen (1970) en werkzaam als natuurvoedingskundige in mijn praktijk aan huis. Mijn praktijk is er voor voedingsadvies, begeleiding en voorlichting.

Eerder ben ik 20 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige waarvan de laatste 15 jaar op de afdeling Neonatologie. Dat heb ik met veel plezier en passie gedaan.

Maar door mijn eigen ziekteproces en intoleranties ben ik het belang van goede voeding en juiste leefwijze gaan inzien. Ik ontdekte dat je voedingspatroon aanpassen een uitdagende klus is, maar als je je richt op alle mogelijkheden het juist een toegevoegde waarde geeft. Ik eet sindsdien lekkerder, smaakvoller, voel me fitter en heb mijn klachten enorm kunnen verminderen. Ik raakte steeds enthousiaster en voeding werd mijn nieuwe passie waarbij plezier in eten voorop staat!

Ik ben de opleiding voor Natuurvoedingskundige aan de Kraaybeekerhof academie te Driebergen gaan volgen en heb daarvoor mijn diploma behaald. Dit is een drie-jarige opleiding op HBO niveau die naast algemene voedingsleer ook inzichten geeft vanuit de natuurgeneeskunde en de antroposofie. Hierdoor heb ik een brede visie ontwikkeld.

De opleiding is erkend door de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze). Tevens ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging VNVK (Vereniging voor Natuurvoedingskundigen).

Ik volg regelmatig bijscholingen voor verdieping van mijn kennis en om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.