Mijn Visie

Ik ga uit van een holistische visie. Dat betekent dat een mens meer is dan alleen een fysiek lichaam. Lichaam en geest moeten in balans zijn. Iemands persoonlijkheid, leefgewoonten en omgevingsfactoren kunnen ook een rol spelen bij het voedingsvraagstuk . Daarom is ieder mens uniek en heeft iedereen zijn eigen aanpak nodig.

Een klacht of ziekte is nooit op zichzelf staand maar altijd in relatie met die persoon. Het is een signaal van het lichaam dat er iets uit balans is. Daarom vind ik het belangrijk om niet alleen aan symptoombestrijding te doen maar om ook te proberen de oorzaak te achterhalen. Zodat je uiteindelijk zelf sterker wordt! Het vermogen van de mens tot zelfgenezing is groot.

Natuurvoeding is voeding uit de biologische of biologisch-dynamische landbouw dat met zorg en respect voor natuur en dier tot stand is gekomen. Ik geloof in de kracht van natuurvoeding. Naast het feit dat het meer vitaminen, mineralen en smaak bevat (het heeft meer tijd gehad om te groeien en dat uit de bodem en het zonlicht te halen) bevat het meer vitaliteit en energie! Deze levenskracht heeft een positieve invloed op lichaam én geest.

"Een natuurlijk voedingsmiddel is meer dan de som van zijn voedingsstoffen." Quote van Michael Pollan uit Een pleidooi voor echt eten.